GASTRO TRENUTCI

Maštovite kuharice unutrašnjosti poluotoka Istre koje iz oskudice stvaraju bogate palete jela i tajne ovdašnjih šaptača mora – ribara koji u njemu traže svoj zalogaj zajedno su satkali jedinstvenu, lokalnu kuhinju.

Istovremena blagost i surovost te šarolikost Hrvatske zemlje i povijesne bure složili su današnju bogatu gastronomsku ponudu koja vrvi novim, ali i tradicionalnim kombinacijama autohtonih namirnica. Iz plave Istre tako na tanjur stižu plodovi poput Novigradskih kapešanti (jedne od najukusnijih školjaka na svijetu), kamenica, slatkasto meso rakovice, škampi, jadranske lignje, sipa, plave i bijele ribe što potom krase domaće rižote ili pune okusom lonce s brodetom ili buzarom. Ni hrvatsko kopno ne ostaje dužno pa za hladno predjelo možete uživati u najboljem pršutu – onom istarskom i ovčjem siru, a potom prijeći na glavno jelo sačinjeno od jedne od raznih vrsta istarskih tjestenina; fuža, labinskih krafa (istarski ravioli) te pljukanaca, stopljenih s najcjenjenijim svjetskim tartufima – istarskim tartufima.

Mesni specijaliteti su poseban dio ponude, kao posebno istarsko govedo – boškarin, ombolo ili ćripnja (lokalna peka) uz koje moramo spomenuti još i domaću maneštru. Neizostavni dio za hrvatsko nepce plodovi su istarskog zelenila koje rađa, između ostalog, neprocjenjivu blagodat maslinovog ulja, samoniklog bilja i šparoga, lozu od koje nastaju malvazije, terani i muškati – najpoznatija istarska vina i nektari te već spomenuti tartufi, dijamanti istarske zemlje i gastronomije koje, kao ni ostale delikatese, ne smijete propustiti probati.

0%
UŽITKA

Uzmite vrijeme za sebe i priuštite si odmor koji zaslužujete

Uživajte u specijalitetima,udobnosti našeg hotela te predivnom krajoliku koji Istra pruža